26-06-10

Meer foto's

oostende3

18:22 Gepost door Bloggertje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oostende |  Facebook |

25-05-10

Fantastisch weekendje op hotel in Oostende

 

Weekendje op hotel in Oostende

oostende3Net terug van een heerlijk weekend in Oostende, met recht en reden Koningin der badsteden getiteld. Nergens anders aan de Belgische kust vindt je zo'n typerend sfeertje terug. De stad is een stad met karakter, met groeven en littekens maar ook met vele schitteringen. Ik mag Oostende echt wel en blijf er jaar na jaar, in steeds grotere mate, van genieten! Steeds vaker moet ik vaststellen dat we nog maar eens een verblijf van een paar dagen richting een hotel in Oostende boeken. In het begin, jaren terug, konden we het ons niet veroorloven om veel geld te spenderen en moesten we ons tevreden stellen met de meer goedkope hotels in Oostende maar nu er al wat meer van afkan (hoewel...) kiezen we meestal wel een luxe hotel in Oostende!

Ik verbleef er in een hotel in Oostende centrum met schitterend zicht op de jachthaven van Oostende. Het is een van de nieuwere Ostend hotels, in het hartje van de stad, op wandelafstand van het strand en vlakbij de winkelwandelstraat. Ik vond er tientallen restaurants en visrestaurants in de onmiddellijke nabijheid. Vlakbij toeristische top attracties als de driemaster Mercator, de Vistrap, het Noordzee- aquarium en de Ijslandvaarder de Amandine. Dit hotel in Oostende was werkelijke de deale uitvalsbasis voor de ontdekking van de meest bruisende onder de badsteden Oostende of ook gewoon om te genieten van een lekker luie strandvakantie, je ziet maar, in Oostende is alles mogelijk! Je hoeft dus niet per se van zon en strand te houden om in Oostende je gading te vinden. Natuur, cultuur, historiek en gastronomie, alles is er in overvloed aanwezig en zal je tijdens je verblijf in een van de vele puike 3 sterren hotels in Oostende zeker weten te bekoren!

Na je weekendje op hotel in Oostende, heb je misschien genoeg van het luieren aan het strand en verlang je naar een échte citytrip, een spetterende paar dagen in een grotere stad. Berlijn, Rome, Barcelona? Of een weekendje of meer op hotels Londen, daar klaart een mens van op!

 

20-04-09

Oostende en daarbuiten

Het laatste hotel Ostend Belgium waar ik verbleef, zo'n paar weken terug, was gelegen vlak aan de mooie jachthaven, waar ik de halve dag kon slenteren en genieten van de typische sfeer en gebeurtenissen. De vismijn, de stadskern, de vuurtoren, enz... Allemaal prachtig. Even buiten Oostende kun je Domein Raversijde gaan bezoeken, eveneens heel erg interessant. Dit groot openluchtmuseum stelt bunkers uit WO I en II tentoon, erg fascinerend. Wie het gevoel krijgt Oostende te hebben gezien, kan eigenlijk overal terecht. België (en ook de landen rondom) beschikt over een quasi ontelbare waaier aan toeristische mogelijkheden. Her en der verspreid over het land liggen historische steden, ingeslapen dorpjes, bergen met bossen, enz... Kortom, voor elk wat wils.

 

brugge7

Alleen al in Vlaanderen bijvoorbeeld is het aanbod aan bruisende en/of historisch interessante steden enorm groot. Zo is een korte of langere citytrip naar een hotels Bruges ontzettend aan te raden, wat het seizoen ook is. De middeleeuwse Hanzestad kan een grote waaier aan toeristische troeven voorleggen, en blijft verbazen. Ook wat natuur betreft, hoeft ons landje voor niemand onder te doen: zo kun je altijd terecht voor een deugddoend, al dan niet sportief, weekendje in een van de vele, altijd charmante hotels in de Belgische Ardennen. Ook een citytrip naar Antwerpen is sterk aan te bevelen, de stad is op sommige plaatsen even adembenemend dan Brugge maar heeft als belangrijke extra voordeel dat ze veel hedendaagser is, heel wat bruisender vooral. Zij die op zoek zijn naar de nieuwste mode of de hipste feestjes: Antwerpen is ontegensprekelijk de place to be! Ook voor wie in een , zal merken dat er hier heel wat 'moderner' aan toe gaat. Eerder dan enkel een soort van openluchtmuseum te zijn, legt Parijs de vinger aan de pols van al wat trendy, actueel en vooruitstrevend is.

 

parijs

Of wat had je gedacht van een weekendje in een hotel in Parijs centrum of in een hotel in Amsterdam? Je hoeft niet perse de hippie of provo te gaan uithangen om in Amsterdam normaal te zijn, die periode is al een tijdje voorbij. Toch heeft Amsterdam iets wat andere steden niet of minder hebben en waardoor ontelbaar veel mensen kiezen om naar hier te komen. De talloze musea en andere bezienswaardigheden, hippe buurten, heerlijke restaurants, enz... Een verblijf van een paar nachten in een luxe hotel Amsterdam, dit heeft zich nog nimmer iemand beklaagd. Zij die wat meer op hun centen zitten kunnen altijd terecht in een budgetvriendelijk hotel Deventer centrum, net als Brugge een onvergetelijk mooie Hanzestad! Na je verblijf in Oostende zal je dus niet lang moeten treuren, vooraleer je je weer volledig in het toeristisch aanbod van andere steden en streken kunt dompelen!

 

deventer7

14:37 Gepost door Bloggertje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie, hotel, citytrip, hotels, hotel in oostende |  Facebook |